Over mij

Natuurlijk wil je wat weten over de persoon

waar je bij terecht komt

Shanna Parent
Actief als psychotherapeute & psychotraumatherapeute

Shanna Parent
Actief als psychotherapeute & psychotraumatherapeute


In 2021 heb ik de knoop doorgehakt om mijn praktijk als psychotherapeute op te starten. De beslissing om therapie te gaan geven is er gekomen vanuit interesse en passie voor de mens en de psychologie.
Het 'eigen praktijk'-ei werd al even gelegd, maar het duurde een tijdje vooraleer dit uitgebroed was😁.

Shanna Parent
Scholing

Shanna Parent
Scholing


Na mijn middelbare school ben ik een hele tijd gaan werken, met de bedoeling om later mijn studies aan te vangen.

Uiteindelijk startte ik mijn Bachelor Toegepaste psychologie in afstandsonderwijs. Ik deed dit in combinatie met mijn voltijdse job en na 5 jaar studeren mocht ik eindelijk het felbegeerde diploma in handen nemen.
Na mijn bacheloropleiding zat ik met de vraag 'Wat nu?' Ik had zin in meer, in verdieping.
Ik koos er voor om een nieuw opleidingsavontuur tot Integratief Psychotherapeute te starten aan de Academie voor Integratieve Humanistische Psychologie. Vier jaar studeren en specialiseren in het psychotherapeutische veld. Studeren werd uiteindelijk ook een hobby (raar maar waar!); in 2021 kwam daar nog een jaaropleiding Integratieve Traumatherapie en Psychosomatologie bij, in 2022 de opleiding EMDR en meerdere specialisatiemodules binnen het traumaveld, in 2023 Transactionele Analyse, om voorlopig te eindigen in 2024 met een opleiding in de Klinische Hypnose.

Shanna Parent
Vandaag


Naast de psychotherapie en traumatherapie ben ik nog steeds tewerkgesteld als Preventieadviseur Psychosociale Aspecten (PAPS).
De laatste jaren zijn thema’s als burn-out, bore-out, pesten en agressie op het werk, langer aan het werk blijven, werkbaar werk en (te) hoge werkdruk brandend actueel. Alle ondernemingen en organisaties worden vandaag geconfronteerd met grote uitdagingen die betrekking hebben op het psychosociaal welzijn van hun werknemers. In de rol van PAPS adviseer en ondersteun ik een organisatie bij de uitbouw en implementatie van een preventiebeleid rond dergelijke thema's.


In mijn werk, zowel als therapeute als PAPS, probeer ik zo goed als mogelijk een integratie te maken tussen beide werkvelden. Om een goede en correcte werking te garanderen, sta ik onder supervisie van erkende supervisoren bij het AIHP en ga ik op regelmatige basis in intervisie met mede-therapeuten.

Te vinden op:

Geaccrediteerd lid - Belgische Vereniging voor Psychotherapie